FinanciŽle administratie

Wij verzorgen voor u de gehele financiŽle administratie, van ďschoenendoosĒ tot uitgebreide jaarrekening. Tussentijds verzorgen wij (standaard!) een kwartaalrapportage zodat u altijd tijdig weet hoe de financiŽle omstandigheid van de onderneming is.

Wie een eigen onderneming heeft, voert een bedrijfsadministratie. Hoewel het vaak niet tot uw kernactiviteit behoort, kunt u er niet onderuit. Het is een verplichte en vaak tijdrovende bezigheid. En dat terwijl een goede bedrijfsadministratie de kracht van uw bedrijf weerspiegelt en u in staat stelt de juiste beslissingen op het juiste moment te nemen!

Wij helpen u graag met het opzetten van een eenvoudige doch doelmatige administratie. Met een goede administratie kunt u anticiperen op toekomstige ontwikkelingen om zodoende op het juiste moment de juiste beslissingen te kunnen nemen. Met een goed bijgehouden administratie heeft u snel de beschikking over de cijfers en resultaten om beter zicht te krijgen in uw omzet, kosten en winst. Mocht u echter niet geÔnteresseerd zijn in het bijhouden van een administratie, dan is er nog een andere goede reden om een administratie bij te houden: De Belastingdienst verplicht het u!

Omdat de Belastingdienst moet kunnen controleren hoeveel belasting u verschuldigd bent, bent u verplicht uw administratie duidelijk en overzichtelijk in te richten. De administratie vormt de basis van uw fiscale aangiften. Als uw administratie niet volledig is, niet binnen een redelijke termijn te controleren is of als u uw administratie niet lang genoeg bewaart, kan dat voor u vervelende gevolgen hebben. De Belastingdienst kan met de haar ten dienste staande gegevens zťlf uw omzet en winst vaststellen, en de verschuldigde belasting berekenen. Als u het vervolgens niet eens bent met die berekening, dan zult u zelf moeten bewijzen dat de berekening onjuist is. De zogenaamde 'omkering van bewijslast'.